20.11.14

αφιέρωμα: Αγγέλας


Κεφάλαιο 1ο: Τι σημαίνει «Αγγέλας»;

Σύμφωνα με τον ορισμό του Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, Αγγέλας σημαίνει «ποώδες, πολυετές, γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο του γένους Στρύχνον της οικογένειας των Στρυχνοειδών με επίσημη ονομασία Solanum melongena».

Ωστόσο, αυτός ο ορισμός είναι παντελώς άσχετος με το θέμα του συγκεκριμένου άρθρου.

Κεφάλαιο 2ο: Τι είναι το «Αγγέλας»;

*βήξιμο με νόημα* “Ο” Αγγέλας.

Κεφάλαιο 3ο: Τι είναι “ο” «Αγγέλας»;

Το θέμα είναι αμφιλεγόμενο και μέσα στα χρόνια έχουν διατυπωθεί ποικίλλες διφορούμενες απόψεις γύρω του.

Φήμες χρονολογούν τη δημιουργία του Αγγέλα κατά τα μέσα του 19ου αιώνα, ως μια πιο εξελιγμένη και λειτουργική μορφή του τέρατος του Φρανκενστάιν, από κάποιο από τα εγγόνια του γνωστού επιστήμονα. Το σώμα της νέας αυτής εφεύρεσης ήταν ενιαίο, αλλά ο εγκέφαλος προερχόταν από κάποιο αποδημητικό πτηνό, με αποτέλεσμα να ξεγελά μεν παντελώς το μάτι ως πραγματικός άνθρωπος, αλλά να παρατηρείται κάτι το παράδοξο στη συμπεριφορά του λόγω της συχνής αφηρημάδας του. Πάντως, στον εγγονό Φρανκενστάιν ποτέ δεν αναγνωρίστηκε το κατόρθωμά του, ούτε και απέκτησε ποτέ τη φήμη του παππού του, καθότι κανείς δεν πίστεψε πως ο Αγγέλας δεν ήταν αληθινός άνθρωπος.

Αξιοπιστία στις φήμες αυτές προσδίδει το γεγονός ότι ο Αγγέλας σήμερα υφίσταται, συνεπώς δεν θα μπορούσε να ήταν τόσα χρόνια ζωντανός αν ήταν κανονικός άνθρωπος.

Το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ανάμνηση από πριν τα μέσα της δεκαετίας του 1990 (όπως αποκαλύπτει στον Ψηλέα Ψογκ σε συνέντευξή του εδώ), δεν πρέπει να μας προκαλεί δυσπιστία, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, μόλις τότε ξύπνησε από την πολύχρονη χειμερία νάρκη του, καθότι προηγουμένως (αποδεικνύοντας και την προαναφερθείσα αφηρημάδα του) πίστευε πως ήταν αρκούδα.

Κεφάλαιο 4ο: Ζωή προ-σλίτζι

Χάρη στις εντυπωσιακές ικανότητες που του χάρισε η ξεχωριστή φύση του, ο Αγγέλας έζησε μια μεστή και πλούσια σε συγκινήσεις ζωή. Επαγγελματικά, έγινε διάσημος χάρη στην ανεπανάληπτη επιτυχία του στο χώρο των μεταφορών, ιδρύοντας την παγκοσμίου φήμης εταιρεία «Αγγέλας». Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους εδώ: www.aggelas.gr



Θέλοντας να αξιοποιήσει τόσο τις αμέτρητες αξιοζήλευτες εμπειρίες του, όσο και το έμφυτο συγγραφικό του ταλέντο, ο Αγγέλας αποφάσισε να αγκαλιάσει τον θαυμαστό κόσμο της μόρφωσης και απέκτησε πρώτο πτυχίο, μεταπτυχιακό, PhD και ντοκτορά πάνω στη Συγγραφή Αυτοβιογραφίας. Επόμενος σταθμός στη ζωή του; Με όλα αυτά τα εντυπωσιακά προσόντα, κατορθώνει, εν έτει 2014,  να γίνει δεκτός ως συντάκτης στο «σλίτζι».

Κεφάλαιο 5ο: Καριέρα στο σλίτζι

Μία νέα σελίδα γυρίζει στη ζωή του φαινομένου «Αγγέλας», του οποίου το πρώτο άρθρο «αυτοβιογραφία ενός αθλητή» αποδεικνύεται ακαριαία το πιο δημοφιλές κείμενο στα χρονικά του σλίτζι.

Από την ημέρα της δημοσίευσής του, η υστερία που προκαλεί το άκουσμα του ονόματος Αγγέλας είναι μαζική και ο ίδιος είναι πλέον αληθινός σελέμπριτι. Απέκτησε μάλιστα και το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Βασικά, αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Η αλήθεια είναι πως ο Αγγέλας είχε ήδη το δικό του αστέρι εκεί χρόνια τώρα, αφού ήταν απίστευτα διάσημος έτσι κι αλλιώς. Για του λόγου το αληθές, το όνομά του βρίσκεται εκεί από τότε που γεννήθηκε, τον 19ο αιώνα, και το Walk of Fame φτιάχτηκε γύρω του για να το περιέχει.

Βασικά, ακριβώς επειδή είναι τόσο διάσημος είχε και τέτοια επιτυχία η αθλητική αυτοβιογραφία του -όχι χάρη στις γνώσεις του πάνω στη συγγραφή αυτοβιογραφίας. Αυτές, άλλωστε, (λόγω της αφηρημάδας του) τις έχει ξεχάσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των θαυμαστών του είναι γένους θηλυκού. Τα απανταχού θηλυκά του πλανήτη έχουν αποδείξει καιρό τώρα την ακαταμάχητη γοητεία που ασκεί ο Αγγέλας πάνω τους. Το αποκορύφωμα, όμως, των καρδιο-κατακτήσεών του δεν είναι παρά (ποια άλλη;) η νυν γνωστή ως «Μπράντενα», τουτέστιν η Αντελίνα Τζολί. Όσο και να ζηλεύετε, κορίτσια, μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι το «Αντζελίνα» είναι η εγγλέζικη προφορά του «Αγγέλενα».

Κεφάλαιο 6ο: Μελλοντικά σχέδια

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε αγωνία καθώς ο Αγγέλας προετοιμάζει την επόμενη αυτοβιογραφία του -ζώντας την.


Υ.Γ.: Ελπίζουμε σε αυτό το αφιέρωμα ο Αγγέλας να βρει τις απαραίτητες πληροφορίες που δεν θυμάται, ώστε να τις χρησιμοποιήσει όταν θα εκδώσει την ολοκληρωμένη αυτοβιογραφία του.

-Ψηλέας Ψογκ

4 σχόλια:

  1. Επιτέλους κάποιος ξεκαθαρίζει το μυστήριο πίσω από τον θρύλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε μετά από την αθλητική του αυτοβιογραφία έγινε κατακλυσμός μηνυμάτων από θαυμάστριες που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για αυτόν, ε κι εμείς δεν την αντέξαμε τόση πίεση, λυγίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λοιπον...
    είμαι στο πανεπιστήμιο,περιμένω τον καθηγητή να έρθει να ανοίξει επιτέλους το εργαστήριο και δεν ξερώ γιατί-εντελώς ασυνείδητα-πάτησα το λίνκ aggelas.gr και απλα έλιωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα Γιάννενα πέφτουν λίγο μακριά από τη Σίφνο, αλλά είμαι σίγουρος πως ο Αγγέλας θα χαρεί να σε εξυπηρετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή