12.10.18

1ο CoOpenAir Festival



Στις 12 με 14 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη το πρώτο φεστιβάλ συνεργατισμού. Μικρές συνεργατικές επιχειρήσεις από πέντε διαφορετικές πόλεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του επισιτισμού, του επορίου, των εκδόσεων και του βιβλίου, της επικοινωνίας, του ήχου και της εικονας, της εκπαίδευσης και της υγείας θα συμμετέχουν και θα στηρίξουν το φεστιβάλ.

Ακολουθεί η αυτοπαρουσίαση από τη διοργάνωση του φεστιβάλ:

Ο δρόμος του συνεργατισμού, της αυτοδιαχείρισης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αξιοπρέπειας στην εργασία, ήταν είναι και θα είναι ο δρόμος ο οποίος επιλέξαμε να πορευτούμε με πρόταγμα την εργασία χωρίς αφεντικά, την ισοτιμία και την ισότητα. Τασσόμαστε ανοιχτά στο πλευρό των συνεργατικών δομών που λειτουργούν πραγματικά αμεσοδημοκρατικά και βλέπουν τους εαυτούς τους, όπως και εμείς, ως κομμάτι του προπλάσματος για μια άλλη κοινωνία. 1ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού CoOpenAir Festival για να δείξουμε ότι μπορούμε χωρίς αφεντικά, από τα κάτω, αυτοοργανωμένα, με αυτοδιαχείριση ενάντια στην οικονομική τους βαρβαρότητα.

Μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις και workshops, αναδεικνύουμε τα ζωντανά παραδείγματα συνεργατικών εγχειρημάτων που εργάζονται και λειτουργούν ριζοσπαστικά.

Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις.
-Χοσέ Μαρτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου