18.10.15

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στη σύγχρονη πραγματικότητα, όπου καπιταλισμός και ολοκληρωτισμός εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, όπου πλέον τα πάντα στη ζωή κοστολογούνται, όπου "πρέπει να ματώσεις για το οτιδήποτε", εμείς αποφασίσαμε να λάβουμε δράση.

Ενάντια στη λογική του ότι όλα έχουν χρηματική αξία, ενάντια στη λογική του ότι η ευτυχία καθορίζεται από το ύψος του μισθού, ενάντια στη λογική του ότι δεν υπάρχουν χρήματα για πολλές διακοπές και πρέπει να κάτσουμε σπίτι, ενάντια στη λογική του "αγώνα για επιβίωση".

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015 λοιπόν, απαλλοτριώσαμε σοκολάτες και αλκοολούχα ποτά από Super Market και κεντρικά-τουριστικά περίπτερα σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Καταφέραμε με αυτό τον τρόπο, να περάσουμε σχετικά αναίμακτα τις καλοκαιρινές μας διακοπές, να αλλάξουμε πολλούς τόπους αλλά και να πλήξουμε έστω και λίγο το καπιταλιστικό θηρίο. Αφιερώνουμε την πράξη μας αυτή σε κάθε αδελφό και σύντροφο που δε διστάζει και στέκεται όρθιος απέναντι στο φάντασμα της οργουελικής επέλασης.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΑΝΙΚΑ - ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ


-Κιτρινοκόκκινες Μεραρχίες

4 σχόλια:

  1. Πείτε μου ότι είναι κάποιο είδος μετα-χιούμορ που απλά δεν καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι το "μετα-χιούμορ";

      Διαγραφή
    2. Μετα- χιουμορ ονομάζονται τα αστεία που χαρακτηρίζονται με κάποιο τρόπο από αυτοαναφορηκότητα, όπως το ανέκδοτο που πέφτει ένας ιταλός, ένας γερμανός κι ένας πόντιος με το αεροπλάνο στη ζούγκλα και τους λέει ο αρχηγός των ζουλού "πάλι εσείς ?", που ειρωνεύεται την πληθώρα αντίστοιχου τύπου ανέκδοτα ή, όπως στην προκειμένη περίπτωση μια ανάληψη ευθύνης που κοροϊδεύει αντίστοιχες αναλήψεις ευθύνης.
      Ομολογώ πως από πλευράς μου το προηγούμενο σχόλιό μου ήτο κάπως βιαστικό. Στις μέρες μας, οι αναλήψεις ευθύνης χαρακτηρίζονται από μια βαρύγδουπη πολιτική σοβαροφάνεια στο λόγο ενώ αναφέρονται σε δράσεις όπως "απελευθερώσαμε 2 ετοιμοθάνατες κότες" ή σε καυγάδες με πασπίτες για τα τραπεζάκια. Ξαναδιαβάζοντας λοιπόν την ανάληψη ευθύνης πρόσεξα τη λεπτή ειρωνεία που μου διέφυγε με την πρώτη ανάγνωση και πώς με πολύ έντεχνο τρόπο σατιρίζεται η σύγχρονη πραγματικότητα του α/α/α χώρου.
      Τα συχαρίκια μου λοιπόν σύντρολοι και είθε ν'ανταμωθούμε ξανά.
      Η ανώνυμη από 31/10

      Διαγραφή