30.1.15

η μέρα ενός hipster



08:00 π.μ.

Ακούγεται από το ξυπνητήρι Μποφίλιου σε ντουέτο με Ζουγανέλη . Ξυπνάει.

08:05 π.μ.

Βουρτσίζει τα δόντια του με την βιολογική οδοντόκρεμα με πράσινο τσάι, ιβίσκο, κρόκο Κοζάνης και νότες μέντας. "Αχ, έκρηξη δροσιάς!" σκέφτεται.

08:10 π.μ.

Ξεκινάει η ιεροτελεστία του πρωινού. Πρώτα όμως προέχει η ενημέρωση. Σερφάρει σε Lifo και Athens Voice υπό τη μουσική συνοδεία του Pepper φυσικά. Φρυγανίζει ψωμί ολικής άλεσης (σε διορθώνει: ΟΧΙ ολικής αλέσεως, ολικής άλεσης λέγεται και εσύ συμφωνείς αν και είναι το ίδιο για να αποφύγεις την ανάλυση που ακολουθεί), απλώνει μαργαρίνη με 27,89% περιεκτικότητα σε βούτυρο και βέβαια απολαμβάνει το πλούσιο, αρωματικό χαρμάνι superior arabica που μόλις αγόρασε "από ένα ψαγμένο και τόσο vintage, τόσο 'εγώ' καφεκοπτείο στο Μοναστηράκι". Αν δεν είναι σε ωμοφαγική δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ενδέχεται να τσιμπήσει και λίγο κέικ (λίγο).

08:45 π.μ.

Ντύνεται. Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Το 'χεις εύκολο να συνδυάσεις λαδί παντελόνι με μπορντό κοντομάνικο, τζιν πουκάμισο, άσπρη μάλλινη ζακέτα με δερμάτινα κουμπιά, σκουφί, κασκόλ και καφέ μποτάκια φτιαγμένα με οικολογικά υλικά; Δεν ξεχνάει την καρφίτσα "Je suis Charlie" που αγόρασε μια ώρα μετά το τραγικό συμβάν.

09:00 π.μ.

Φτιάχνει τα μαλλιά του.

09:30 π.μ.

Φτιάχνει τα μαλλιά του.

 09:45 π.μ.

Ξεκινάει για δουλειά (τσεκάρει λίγο το μαλλί στον καθρέφτη του ασανσέγ). "Ουφ!! Πόσα καφάσια υπάρχουν σε αυτό τον δήμο;; Atenistas βοήθεια!!" ανεβάζει στο instagram, pinterest και twitter, αλλά όχι facebook γιατί είναι κατά του φακελώματος. Παίρνει το μετρό, δυσανασχετεί γιατί έρχεται σε 6 λεπτά και φθάνει στη δουλειά του.

10:30 π.μ.

Δουλεύει μέχρι το απόγευμα ως executive creative director σε διαφημιστική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του κάνει διάλειμμα για ένα καφεδάκι στα Starbucks (δυσανασχετεί που η υπάλληλος δεν καταλαβαίνει ότι ζητάει έναν macchiato latte chocolatto με παγάκια και αφρόγαλο) και ένα γρήγορο burgerάκι στα T.G.I. Friday's. Κανονίζει με τα "παιδιά από τη δουλειά" για ποτάκι το βράδυ. "Η Μαίρη έχει βρει ένα τέλειο μπαράκι που σερβίρει βιολογικά κοκτέιλ με 9 ευρώ!!! Και παίζει και Νατασάρα συχνά!!".

19:00 μ.μ.

Γυρνάει σπίτι ναι μεν κουρασμένος, αλλά σίγουρα πιο δημιουργικός. Ώρα για χαλάρωση. Βάζει στο youtube να παίζει playlist με τίτλο "Μελαγχολικά τραγούδια που δεν τα ξέρει κανείς για τις ώρες που απλά θες να πεθάνεις". Δακρύζει. Θέλει όμως να του φτιάξει η διάθεση. Βλέπει την προεκλογική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη και καταλήγει πως τελικά υπάρχουν άνθρωποι με όραμα στην χώρα αυτή. Βλέπει άλλη μια. Συγκινείται από το πόσο απλός είναι για άνθρωπος με τόση δημοσιότητα.

20:15 μ.μ.

Ψιλοβαριέται να βγει. Σκέφτεται να κάτσει μέσα, να παραγγείλει ταϊλανδέζικο και να δει ξανά την εκπομπή του Θεοδωράκη για τα ναρκωτικά μήπως του έχει ξεφύγει τίποτα. Δυσκολεύεται να αποφασίσει. Βάζει λίγη Lana del Ray που βοηθάει και στη συγκέντρωση και αποφασίζει να βγει, για να δει και το μπαράκι που πρότεινε η Μαίρη.

20:50 μ.μ.

Έτοιμος και στολισμένος για την έξοδο. Ανατροπή σχεδίων όμως!! Τηλεφωνεί η Άννα, η Atenistas, και τον καλεί σε πορεία με ποδήλατα για την μόλυνση της πόλης. Παράλληλα, αποφασίζουν να κρεμάσουν χρωματιστές κορδέλες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαφθορά. Πηγαίνει κι αυτός.

11:00 μ.μ.

Στάση στο μαγαζί που πρότεινε η Μαίρη. Το παραδέχονται, δεν άντεξαν να μην πάνε.

12:30 π.μ.

Ύπνος!! Φοράει τις πιτζάμες του με στάμπα το σήμα του Ποταμιού και κοιμάται ήσυχος, γνωρίζοντας πως μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα και πως το καλό θα νικήσει.

02:30 π.μ.

Ξυπνάει ιδρωμένος από έναν απαίσιο εφιάλτη στον οποίο ανθρωπόμορφα καφάσια καίνε τα γραφεία του αγαπημένου του κόμματος. "Ευτυχώς, ήταν όνειρο..." σκέφτεται και βυθίζεται στον ύπνο του.

                                                                                                                                             -Αγγέλας



2 σχόλια: